Kies uw taal

Uw prijsvoorstel in slechts drie stappen

Vrijblijvende offerte

Entresolvloer projecten

Entresolvloeren op maat

Jaarlijks levert Profielnorm meer dan 2.000 nieuwe entresolvloeren. Om u een aantal voorbeelden te geven vindt u hier Profielnorm case studies. Deze entresolvloeren zijn geheel op basis van de wensen van de klant gebouwd en opgeleverd.

3 verschillende projecten, 1 entresolvloer oplossing

In het kort:
  • Entresolvloer oppervlaktes: 5.235 m2/5.799 m2/9.265 m2
  • 300 kg/m2 (secundaire balken zijn ontworpen voor 500 kg/m2)
  • Tot >9 meter
  • 2 entresolvloer niveaus

De uitdaging:

Deze drie klanten, in de modelogistiek en de algemene logistiek van derden, stonden voor dezelfde uitdaging. Al deze projecten waren op een greenfield en de klanten legden de nadruk op een entresolvloer project met grote overspanningen vanwege de enorme voordelen tijdens de werkzaamheden.

Onze oplossing:

Onze oplossing In overleg met de klant en hun adviseurs kwamen we tot een overspanning in de hoofdbalkrichting van ruim 11 meter. Overspanningen in de richting van de secundaire ligger waren tot zes meter. Deze overspanningen en belastingen hebben een impact op de vloerplaten.

Daarnaast kwamen we met een andere intelligente oplossing: de manier waarop we de sprinklerinstallatie in de entresolvloer constructie hebben geïntegreerd. Een typische oplossing voor sprinklerinstallaties is om deze onder de staalconstructie aan te sluiten. Dit heeft enkele voordelen op het gebied van installatietijd en complexiteit. Anderzijds zorgt het voor verlies van vrije hoogte onder de mezzanine en eventuele moeilijkheden voor de rondrijdende vorkheftrucks. Samen met de klant en sprinklerleverancier hebben we een oplossing gevonden om de leidingen door de hoofdbalkconstructie te leggen, in plaats van eronder. Dit vroeg om een bijzondere vormgeving van ons ponspatroon in onze profielen en een andere volgorde in de productie. Al met al hebben we een volledig toereikende oplossing geïmplementeerd, zonder impact op de vrije hoogte en een veiligere oplossing voor de rondrijdende vorkheftrucks.
Op maat gemaakte entresolvloer
Johan Bazen | Managing Director | CCO

Integratie van enorme kolombelastingen


Het was ons feestje om de enorme kolombelastingen te integreren in het gebouwontwerp. Drie verschillende bedrijven met verschillende projecten. Wij zijn trots op de realisatie van deze drie entresolvloer projecten.

- Johan Bazen,
Managing Director | CCO

Hoe klanten te ondersteunen met een unieke entresolvloer oplossing


Voor deze drie klanten, waarvan er twee actief zijn in de mode logistiek en de andere in de algemene logistiek van derden, stonden we voor dezelfde uitdaging. Alle projecten waren op een greenfield en alle belanghebbenden benadrukten het belang van grote overspanningen voor de entresolvloeren. Dit heeft een aantal enorme voordelen voor hun dagelijkse werkzaamheden.

In overleg met de klant en hun adviseurs kwamen we tot een overspanning in de hoofdbalkrichting van ruim 11 meter. Overspanningen in de andere richtingen waren tot zes meter. Deze overspanningen en belastingen hebben een grote impact op de vloerplaten. Door van het begin af aan deel uit te maken van het proces konden we een oplossing bedenken die belastingen tot 60 ton per kolom kon dragen.

Een andere slimme oplossing is de manier waarop we de sprinklerinstallatie in de verdiepingsvloer constructie hebben geïntegreerd. Een typische oplossing is om de sprinklerinstallatie onder de secundaire liggers van de entresolvloer aan te sluiten. We hebben een ander ponspatroon in de hoofdbalken gebruikt om de leidingen door onze entresolvloer constructie te krijgen. In onze engineeringsfase zijn alle verschillende hoofdbalken in een vergelijkbare lijn geplaatst om een vrije stroom van functionele gaten te krijgen. Dit vereiste gedetailleerde machine-engineering om het voor elkaar te krijgen.

Een typische verstevigingsoplossing in een entresolvloer constructie zijn kruisverbanden. Om de unieke overspanningen van 11 meter te behouden, hebben we een geportaliseerde oplossing ontwikkeld die de klant vrije toegang geeft in de richting van 11 meter, zonder enig blokkerend element.

Bekijk deze entresolvloer projecten in de onderstaande afbeeldingen. Bent u op zoek naar een op maat gemaakte oplossing voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies of vraag direct online een offerte aan. Wij ontwerpen, fabriceren en monteren uw nieuwe entresolvloer.


OFFERTE AANVRAGEN
Projectgalerij

Bent u geïnteresseerd in meer foto’s van verschillende projecten? Bekijk onze projectgalerij pagina op de website. We laten u graag meer foto’s zien van onlangs gerealiseerde projecten in deze sector en andere sectoren.

Certificering

NEN-EN 1090 en ISO 3834

Duurzaamheid

MVO & Circulair bouwen

Offerte aanvraag

Vraag in 3 stappen online aan

+31 (0)166 60 10 70

Neem direct contact met ons op